top of page
OIFF_8ED_A3.jpg
419252937_771037635053136_8527279896418675054_n.jpg

Kick off
Women Flamenco Tablao

07. April 2024 - 19 kl.
Cafe Sør · gratis

Sunday World presenterer: Women Flamenco Tablao!

En hyllest til kvinnene i flamenco og kickoff for åpningen av Oslo International Flamenco Festival 8. utgave.

Samspill og Barbalé Flamenco Live Series presenterer en flamencokonsert med Jossette Reilly (flamencodans og palmas), Pepita Rohde (flamenco cante), Carmen Garcia (flamencogitar) og Patricia Edvardsson (flamencodans og palmas).

 

Det blir en fantastisk fest for å markere starten på den internasjonale flamencofestivalen.

Denne konserten feirer femininitet, styrke og kvinnehistorien i flamenco. Det er en familiekonsert hvor alle får oppleve fargerik og energisk flamencodans på sitt beste!

posterworkshops.png

FLAMENCO

WORKSHOPS

April 12, 13 & 14th, 2023
West end studio 

Bli med oss på en ekstraordinær workshop med de anerkjente flamencodanserne José Manuel Alvarez og Karime Amaya, æresgjester ved Oslo International Flamenco Festival. Fordyp deg i hjertet av flamenco med disse virtuosen i en workshop som lover ekthet og spesielle innsikter.

Denne eksklusive muligheten gir deg sjansen til å lære av artister som sømløst blander tradisjon og modernitet, noe som gjør dem fremtredende figurer i dagens flamencoscene. Med fire distinkte workshops å velge mellom, er dette din mulighet til å fordype deg i den rike og varierte verdenen av flamenco, veiledet av noen av de mest innflytelsesrike navnene i bransjen. Ikke gå glipp av denne unike opplevelsen som kombinerer tradisjon, innovasjon og kunstnerisk dyktighet fra to enestående utøvere.

417552934_18092754739409388_1808858670546358898_n.jpg

FLAMENCO FILM

PA'TRAS NI PA' TOMAR IMPULSO

April 13th, 2023 - 18 kl.
Vega scene 

Oslo internasjonale flamencofestival og Tilde Filmklub presenterer denne reisen inn i det ukjente, mens danseren Carmen Mesa krysser havet for å gå i land i Buenos Aires på vei til Andesfjellene. Andesfjellene og flamenco smelter sammen i «Never Look Back» (Pa’Trás Ni Pa’Tomar Impulso), en reise som viser styrken og lidenskapen til Carmen, en modig andalusier som, lik andre kvinner, emigrerer og forfølger en drøm i et nytt land. Et komplisert kjærlighetsliv og bagasjen av familie og venner som er igjen vil ikke gjøre det enkelt for henne å oppnå drømmen om å formidle sin kunst. Hun vil danse langs de støvete veiene i Andesfjellene, i Qom-samfunnene der hun underviser flamenco til dedikerte jenter, eller i det pulserende Buenos Aires. En ubøyelig utholdenhet og en vei full av eventyr vil lede henne til å forstå essensen av sitt liv og hennes største styrke, i en film som viser intensiteten i den kreative prosessen med flamencodans.

Etter filmen vil vi holde en rundebordsdiskusjon med medlemmer fra Northern Flamenco Network for å diskutere temaer rundt migrasjon, diaspora og kulturarv, og vi avslutter kvelden med et musikalsk bidrag fra gitaristen Yannick Corre.

zarandeo.png

Zarandeo
Kids Flamenco Festival

14. April 2024
Cosmopolite scene kl. 14:00

Velkommen til den andre utgaven av Zarandeando Flamencofestivalen for barn i Norge, et unikt rom for læring, kreativitet og deltakelse for unge talenter fra alle hjørner av verden. Dette inkluderer workshops og forestillinger som er åpne for alle barn, uansett opprinnelse, og gir en unik mulighet for sameksistens mellom spansktalende kulturer og norsk kultur, midt i hjertet av Oslo.

 

Utforsk den fargerike og energiske verdenen av flamenco gjennom spesialtilpassede og interaktive forestillinger, der den yngre generasjonen av fabelaktige artister fra Spania og de nordiske landene vil vise frem sitt verdensklasse talent. 

 

Zarandeo, et spansk ord som betyr å flytte noe eller noen fra ett sted til et annet med fart og energi, blir levende gjennom forestillingen, akkurat som det skjer i flamenco. Opplev også en vakker historie presentert av Barataria Teatro som vil fange barnas fantasi og skape uforglemmelige minner.

 

Dette er en invitasjon til å delta i en levende, pulserende kulturutveksling der barna kan utforske, lære og delta aktivt i den fascinerende verdenen av flamenco. Vi ser fram til å dele gleden og lidenskapen for flamenco med den nye generasjonen!

 

Ikke gå glipp av denne unike opplevelsen - Zarandeo Flamenco Festival for barn, der kunst og kultur møtes med fart, energi og hjertevarme!

Dans: Daniela La Solea, Lola Blanco y Manuel Jimenez

Gitar: Yannick Corre

Sang: Lucia Aliaño

GALA POSTER.png

International Flamenco Gala

Bridging Traditions and Diaspora

April 14th, 2024
Cosmopolite scene kl.17:00

Velkommen til  Flamenco Gala - en unik musikalsk reise som forener verdensklasse flamencoartister fra ulike hjørner av kloden. 

 

Åpningen av feiringen innledes med et hjertevarmende konsert av unge fra Jerez, lovende flamencoartister som bærer arven videre. Deretter får vi æren av å ønske fantastiske gjester fra Spania og andre land velkommen, som vil dele sin autentiske lidenskap og dybdekunnskap. 

 

Opplev en hjerteskjærende blanding av tradisjonell flamenco og moderne innovasjon, utført av hengivne og talentfulle utøvere. 

 

Denne uforglemmelige kvelden utforsker flamencoens globale diaspora, og inviterer deg til å bli fortryllet av kraften, lidenskapen og den kulturelle rikdommen som er innvevd i hvert eneste slag og steg. 

 

Opplev den magiske atmosfæren som oppstår når gamle og nye generasjoner av flamenco talenter møtes, og la deg forføre av den rike kulturelle arven som strømmer gjennom hver note og hvert dansetrinn.

 

Ta del i denne feiringen av flammende lidenskap, kreativitet og den universelle appell som flamenco bringer til hjertene våre. Bli med oss for en kveld som bringer sammen verdensklasse artister fra forskjellige kulturelle bakgrunner hvor  tradisjon møter fremtiden, og musikken knytter oss sammen på tvers av kontinenter.

nff.png

Northern Flamenco Network
 

Bridging Traditions and Diaspora

April 13th 
Workshop 13th - West end studio kl.15:30

Som en del av det innovativt prosjektet til Northern Flamenco Network (NFN), har vi æren av å organisere et verksted med den anerkjente meksikanske flamencodanseren og -forskeren, Omar Castillo Moreno. Dette verkstedet vil utforske det stadig utviklende landskapet av flamencodansutdanning og kreativitet.

Verkstedet vil ta for seg innovative tilnærminger til å skape og undervise i flamencodans fra et tverrfaglig perspektiv.

Initiativet vil legge til rette for utviklingen av kreative prosesser og deling av erfaringer i et miljø som fremmer respekt for undervisning og skapelsen av flamenco.

Vi inviterer flamencoentusiaster, studenter, koreografer, lærere og forskere til å delta i denne kreative opplevelsen. Dette 150-minutters verkstedet lover å være en samarbeidsreise inn i flamencoverdenen, som utfordrer grenser og omfavner den rike diasporaen til denne fengslende kunstformen.

Og du vil også få muligheten til å møte NFN-medlemmer og dele et kult nettverk.

bottom of page