OSLO INTERNATIONAL FLAMENCO FESTIVAL

EVENTS

Velkommen til Spansk aften! Vi varmer opp til fjerde utgave av Oslo Internationale Flamencofestival, som går av stabelen 15.-22. mars på Riksscenen, Popsenteret, og Cosmopolite.

Delicatessen tapasbar åpner sine dører for oss og serverer spansk vin, en fristende drikke-meny fra baren, god musikk og plass til dans. Det blir salg av en autentisk tapas-meny, spesielt for anledningen.

Fra 17:00-18:00 gir festivaldirektør og danser Bellali Austria gratis kurs i "Sevillanas", en spansk folkedans som minner om flamenco, men som passer for alle. Ingen forkunnskaper eller sko trengs.

Det blir levende musikk!

* GRATIS inngang

* Antall plasser er begrenset. For å spise middag, gjør en reservasjon på forhånd ved å sende en e-post til: akerbrygge@delicatessen.no (Se meny under)

delikatessen.png
pasacalles.png

“Tocaoras” er en fantastisk dokumentar om kvinners fortid, nåtid og fremtid i flamencomiljøet. Filmen viser ytringer om hvorfor kvinnelige gitarspillere aldri har vært akseptert innen denne kunstformen. Synspunkter er presentert med sterk lidenskap, rytme og mye humor.


Et tilfeldig møte med den kjente gitaristen Antonia Jimenez gjorde sterkt inntrykk på regissøren Alicia Cifredo. Antonia var den første profesjonelle tocaora (kvinnelig gitarspiller) hun noensinne har hørt om. I etterkant begynte hun en reise på jakt etter andre kvinner i flamencoverden som viser at kunst ikke kjenner kjønnsgrenser.

tocaoras.jpg

TOCAORAS FILM

18:00

VEGA SCENENFå med dere den anerkjente flamenco-gitaristen fra Sevilla fremføre «Memories of the Alcázar» med Miguel Sotelo.

Gjennom sin lange verdensomspennende karriere som suksessfull flamenco-gitarspiller, har Antonio Andrade skrevet utallige flamencoproduksjoner, hovedsakelig for dans. Med sin ‘Antonio Andrade Duo’ presenterer han det flotte mangfoldet innenfor flamenco-gitarspill, og for anledningen har han med seg Miguel Sotelo.

Info

pasacalles_edited_edited.jpg
IMG_0699.jpg

GUITAR DUO CONCERT

COSMOPOLITE SCENEN

19:00
La leyenda del tiempo.png

LA LEYENDA DEL TIEMPO

A tribute for the legendary Flamenco Singer “Camarón de la Isla”

Velkommen til danseforestillingen La leyenda del tiempo med levende musikk, full av historie og flamenco-temperament i herlig sammenblanding med nordiske toner.

Danseforestillingen er inspirert av, og skapt til ære for, en av de største flamencomusikerne gjennom tidene – ”Camarón de la Isla”. Camarón er verdenskjent for å ha åpnet flamencoen mot verden, og for å ha flyttet grenser. Gjennom å krysse flamencoen med ulike sjangre som jazz, rock og klassisk musikk, tok han flamencomusikken i en helt ny retning.

I 1979 utga Camarón albumet ”La leyenda del tiempo”, en banebrytende utgivelse i flamenco-sjangeren. Albumet ble en fiasko da det ble sluppet, og Camaron møtte massiv kritikk fra tradisjonalister i flamencomiljøet. I dag står albumet som en av de viktigste flamencomusikk-utgivelsene gjennom tidene.

I denne danseforestillingen møtes artister fra de nordiske landene, Spania, Polen, Frankrike, Mexico, Argentina og Colombia. Inspirert av Camaron, møter flamencoen nordisk tradisjonsmusikk. Tempoet blir høyt, dansen intens, og grenser vil krysses.


Úrsula López – koreografi, regi, dans         Lasse Grøftehauge Jensen – gitar        

Bellali Austria – dans, produksjon              Kamil Urbanski – gitar
Pia ”del norte” Pohjakallio – dans             Arnaud Clerc – perkusjon
Kirstine Hastrup – dans                              Sara Holgado – sang
David Montero – dans                                Ingrid Jasmin Vogt – sang
Antonio “el Tabanco” - dans                     Alvaro Romero – sang
Daniel Antonio Corres – dans                    Bjarte Mo – fiolin

Asgeir Aarøen – gitar                                 Magnus Haugland – bass

den magiske reisen.png

DEN MAGISKE REISEN

en flamencoforestilling for barn

Den magiske reisen 

en flamencoforestilling for barn

I samarbeid med Popsenteret og Riksscenen viser Oslo International Flamenco Festival barneforestillingen «Den magiske veien», en interaktiv forestilling som lærer barna om musikken, dansen og forskjellige elementer som flamenco har.

  

Har du hørt ordet flamenco? Det likner på flamingo-dyret, men denne dagen handler det ikke om et dyr, men om en musikk og dans.

 

Flamenco er en musikk og dans som utviklet seg i Andalusia, Spania. I flamenco danser vi, synger, klapper og tramper – kom og finn elementene som gitaren, kastanjettene, viften og danseskoene og hvordan danserne kommer frem til en flamenco sko.

Bli med på en magisk reise for hele familien!

 

Forestillingen er en del av Popsenterets konsept Barnas Kulturbryggeri, og inngang til Popsenteret inngår i billetten. Her er det spennende ting å utforske for både store og små, fra lekerom til mulighet til å spille inn musikk i et studio. Velkommen! 

 

Bellali Austria – dans

David Montero – dans

Ingrid Jasmin Vogt – sang og skuespill

Kamil Urbanski – gitar

The virtuous flamenco dancer and choreograph Noelia Vicente Vargas from Madrid in collaboration with the percussionist Arnaud Clerc who performs at Oslo International Flamenco Festival, holds a flamenco workshop.
Is a unique opportunity to learn from one of the most traditional and modern at the same time, artist on today's flamenco scene.

There will be 5 different workshops:
Flamenco technique, Level 1 (from cero), Level 2 (medium level) & level 3 (This course is only focused on high-level dancers; several years of dance experience), Rhythm & palmas workshop.

More info:
https://www.osloflamencofestival.no/workshops

workshops.png

WORKSHOPS

FLAMENCO